Homepage
 Weblog Ayfer Koç

dinsdag 20 december 2011


Vragen en antwoorden over uitgestelde verbouwing school de LaRes


Het CDA maakt zich zorgen over het bericht in Tctubantia, dat de renovatie van de school Lares weer is uitgesteld.

De school de LaRes zou eerst verbouwd worden na de zomervakantie, daarna werd het naar december verschoven en nu is het weer uitgesteld. Het CDA maakt zich zorgen over deze ontwikkeling en onzekere situatie. Een tijdelijke verhuizing betekent nog al wat voor de kinderen en de ouders. Kinderen moeten wennen aan tijdelijke huisvesting en de ouders moeten het nodige organiseren om de kinderen op te halen en weg te brengen. Door de tijdelijke situatie uit te stellen wordt het voor kinderen en ouders alleen maar onzekerder en kan het ook op den duur gevolgen hebben voor de resultaten van de kinderen.

In dit kader heb ik het college het volgende gevraagd:
1.Wat is de reden voor uitstel van de verbouwing en wanneer is er zicht op de start van de verbouwing?

De verbouwing is uitgesteld vanwege bezwaarschriften. Allereerst was er bezwaar aangetekend tegen een aangevraagde kapvergunning. Dit bezwaar is inmiddels ingetrokken. Vervolgens is er bezwaar aangetekend tegen de omgevingsvergunning. Deze procedure loopt nu en is reden tot uitstel van de geplande bouwstroom. Bekend is dat Consent een poging doet om middels mediation tot een overeenkomst met de bezwaarmaker te komen. Deze onderhandelingen zijn gaande. Als er geen mediation plaatsvindt zal de bestuursrechter zich in de eerste helft van 2011 over de zaak buigen.

Voor de vragen 2 en 3 geldt dat deze alleen door het schoolbestuur (Stichting Consent) beantwoord kunnen worden. Met dhr Poppink lid van de raad van bestuur is contact opgenomen. Weergegeven is zijn reactie.

2. Wat doet de school om te voorkomen dat deze situatie negatief effect heeft op het welzijn en daarmee op de resultaten van de kinderen?

Desgevraagd geeft dhr Poppink aan dat het uitblijven van de verbouw geen negatief effect heeft op het welzijn en de resultaten van de kinderen.


3. Het plan was om de kinderen tijdelijk met de bus naar de school Mozaïek te brengen. Heeft het uitstel van de verbouwing nog financiële consequenties voor de school omdat de school contractueel haar afspraken niet kan nakomen?

Dhr Poppink geeft aan dat er nog geen contracten omtrent busvervoer afgesloten er zijn daarom geen financiële consequenties. Op dit moment kunnen wij niet overzien welke andere contracten er zijn afgesloten door Consent.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief