Homepage
 Weblog Ayfer Koç

vrijdag 11 november 2011


Startersondersteuning moet anders


Het college en ook de meerderheid van de Raad heeft tijdens de behandeling van de begroting besloten om startende ondernemers die geen uitkering hebben niet meer te laten ondersteunen door het ROZ. Dit levert een bezuiniging op van € 150.000. Het mag duidelijk zijn dat het ROZ voorziet in de behoefte van begeleiding van startende ondernemers. De organisatie en dienstverlening zijn namelijk enorm gegroeid de afgelopen jaren.

Begeleiding van startende ondernemers is van essentieel belang voor de overlevingskansen van een onderneming en het is fijn dat alle ondernemers hier gebruik van konden maken. Helaas kreeg de gemeente ook steeds meer klachten en werd de roep vanuit de zakelijke markt steeds groter om concurrentievervalsing tegen te gaan

In dit kader vindt het CDA reëel dat startende ondernemers die het kunnen betalen, voor diensten van begeleiding en training dienen te betalen. Maar het CDA vindt dat startende ondernemers die geen financiële ruimte hebben om deze kosten te kunnen betalen, wel de mogelijkheid hebben om zonder eigen bijdrage gebruik te maken van de diensten van het ROZ. Want uiteindelijk kan het ook voor de gemeente Enschede financieel positief uitwerken indien de laatstgenoemde groep aan het werk kan of aan het werk kan blijven (minder uitkeringen). In dit kader heeft het CDA een motie ingediend en wethouder Myra Koomen heeft deze motie ondersteund.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief