Homepage
 Weblog Ayfer Koç

maandag 19 september 2011


Schuttersveld geen woonboulevard


In de stedelijke commissie van afgelopen maandag werd de detailhandelsstructuurvisie behandeld. Doel van dit beleid is een heldere en ontwikkelingsgerichte visie op het detailhandelsbeleid

voor de komende vier jaar. Door schaalvergroting van het aanbod, branchevervaging, en opkomst van internet is het weer nodig om deze visie te actualiseren.

In grote lijnen kan het CDA zich vinden in de detailhandelsstructuurvisie, alleen voor het gedeelte Schuttersveld niet. In deze visie is gekozen voor een woonboulevard. Het toelaten van meer branches is geen structurele oplossing volgens deze visie, maar alleen woonwinkels toelaten is voor het CDA ook geen structurele oplossing. Als een woonboulevard met een dergelijke omvang werkelijk aantrekkelijk was voor woonwinkels, waarom zijn de huidige woonwinkels die her en der verspreid zijn in Enschede niet gevestigd op Schuttersveld? Met andere woorden als er werkelijk een toekomst was voor een dergelijk geconcentreerd woonboulevard dan was die er al lang.

Wij maken ons dan ook zorgen als dit detailhandelsbeleid wordt doorgezet. Dit zou desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de levensvatbaarheid van het Schuttersveld op de (middel) lange termijn. Zeker omdat de investeerder aangegeven heeft niet te willen investeren als dit beleid wordt voortgezet.

Dit heb ik ook kenbaar gemaakt tijdens de laatste stadsdeelcommissie. Wij zijn blij dat wethouder Marijke van Hees verder in gesprek gaat met de investeerder om tot een visie te komen die wel toekomst heeft voor Schuttersveld.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief