Homepage
 Weblog Ayfer Koç

donderdag 23 juni 2011


Reactie op onderzoek in- en uitstroombeleid


Onlangs is het onderzoek van de Rekenkamercommissie naar in- en uitstroombeleid uitgebracht en besproken in de stedelijke commissie. We zijn blij met dit onderzoek en ook blij dat het college de conclusies en aanbevelingen van dit onderzoek wil overnemen. Wij constateren dat er met veel enthousiasme en inzet aan allerlei knoppen wordt gedraaid maar dat men niet weet of men aan de juiste knoppen draait. Daarover heeft de wethouder Myra Koomen aangegeven dat ze een onderzoek laat verrichten door de UT naar de effectiviteit van de instrumenten

Wij zijn als CDA een groot pleiter geweest van het instrument Work First ter terugdringing van instroom. Nu wordt dit instrument echter neergelegd bij de werkgever i.p.v de DCW. Als je dit instrument overlaat aan de werkgever dan is de stok achter de deur weg en verwatert het effect van dit instrument. Mijn vraag aan de wethouder was hoe houd je grip op dit instrument? M.a.w. zal het afschrikeffect nog steeds optreden als je dit instrument overlaat aan de werkgever? De wethouder heeft beloofd dat begin volgend jaar een evaluatie komt van de nieuwe werkwijze.

Tenslotte blijkt ook uit dit onderzoek dat het Werkplein nog steeds lijdt aan een stoffig imago. Nu is er onlangs een grote campagne opgezet maar dat lijkt ons niet voldoende. Wat we uit de praktijk horen is dat men niet altijd tevreden is over de ervaring die men heeft met het Werkplein. In de schriftelijke beantwoording van de wethouder staat niets over dit onderwerp. Ik heb de wethouder gevraagd wat ze concreet gaat doen aan imagoverbetering van het Werkplein. De wethouder kon dit beeld niet bevestigen. Ze hoort in het algemeen positieve berichten. Ze gaf wel aan dat het Werkplein hard moet blijven werken aan haar dienstverlening en imago. Ik weet dat de afgelopen tijd de tevredenheid van werkgevers gestegen is maar toch begrijp ik niet waarom 80 a 90 % van de uitzendkrachten uit de bakken komt van het Werkplein en bedrijven niet rechtstreeks gratis het Werkplein daarvoor benaderen.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief