Homepage
 Weblog Ayfer Koç

maandag 6 juni 2011


Problemen rond ondergrondse afvalpunt Fellini en andere ondernemers


Ik heb in de cetrum vergadering van 31 mei de onderstaande vragen gesteld aan de wethouder.

Tussen Fellini en Cineast en het (oude) muziekcentrum ligt een ondergrondse afvalpunt. Er zijn problemen met de capaciteit van deze ondergrondse afvalpunt. Doordeweeks gaat dit prima maar op vrijdagavond en zaterdag zit dit afvalpunt overvol waardoor er geen afval bij kan. Deze ondernemers krijgen hun afval niet kwijt op vrij- en zaterdagen. Daarnaast is het slecht voor het aanzien en de looproute richting het centrum om alle vuil erbij te gooien.
Dit heeft voor een deel te maken met de beperkte capaciteit van dit afvalpunt maar voor een ander deel ook met het niet functioneren van het pasjessteem. Iedereen kan er gebruik van maken. Ook is het zo dat er meerdere ondernemers/cafe's gebruik (moeten) maken van hetzelfde afvalpunt. Deze problemen doen zich ook voor bij andere ondernemers in het Centrum.

N.a.v. de bovenstaande problemen heeft het CDA de volgende vragen voor de wethouder:
• Zijn deze problemen bij u bekend?
Antwoord wethouder (Marijke van Hees): ja, deze zijn bekend.

• Hoe gaat u dit probleem oplossen?
Antwoord wethouder: De huidige afvalbergpunt is een tijdelijke afvalbergpunt. In week 24 worden kabels aangelegd in deze straat en daarna een grotere afvalbergpunt geplaatst.

• En klopt het dat de Afvaldiensten zoals Twentemilieu wel de afval op zaterdag willen halen maar dat ze geen vergunning hebben om zaterdag de stad in te rijden?
Antwoord wethouder: Het klopt niet dat Twentemilieu niet op zaterdag de vuilnis mag ophalen. Een beperkt aantal vrachtwagens heeft een permanente ontheffing voor een aantal dagen in de week. Per vrachtwagen kan het dus verschillen op welke dagen de ontheffing geldt.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief