Homepage
 Weblog Ayfer Koç

zondag 29 mei 2011


Vragen aan college over demonstratie NVU


Vragen van het CDA voor het vragenuurtje van de stedelijke commissie 30 mei

Afgelopen zaterdag 28 mei heeft een demonstratie plaatsgevonden van de Nederlandse Volks-Unie (NVU). In verband met ongeregeldheden is de route en tijdsduur van de demonstratie ingekort. Volgens verschillende berichten zijn er 200 agenten ingezet, zijn er gewonden gevallen en zijn er 10 aanhoudingen geweest. Materiële schade is onbekend.
Veel burgers zijn op die dag bang geweest en durfden de stad niet in. Dit heeft ook tot economische schade geleid voor de ondernemers in het Centrum.
De Raad heeft zich niet laten horen de afgelopen dagen; dat wil overigens niet zeggen dat de Raad achter NVU staan, integendeel: we distantiëren ons van deze organisatie en wilden geen ruchtbaarheid geven aan een dergelijke organisatie. We zijn uitstekend door de burgemeester ingelicht en op de hoogte gehouden; hij kon wettelijk ook niet anders dan deze demonstratie toelaten.

Naar aanleiding van de demonstratie heb ik een aantal vragen aan het het college gesteld:

•Hoe evalueert u dergelijke demonstraties in het algemeen?

•Hoe hoog waren de kosten van de inzet van politie, ME en ambtenaren voor deze demonstratie en vond u dat proportioneel voor de omvang van dit protest?

•Hoe kijkt u aan tegen het tijdstip en plaats van de demonstratie, namelijk het stadscentrum op zaterdagmiddag, de drukste en belangrijkste dag voor het centrum?Ziet u mogelijkheden om demonstraties die in alle waarschijnlijkheid leiden tot geweld, niet meer op zaterdagmiddag in de binnenstad toe te staan?

•Hoe beoordeelt u het optreden van de politie richting de demonstranten?


Gepost door Ayfer Koç.

4 Reacties

Op 29 mei 2011 om 11:47 zei Anonymous Franz:

Ik heb nog wel een vraag.
Hoe beoordeeld u het optreden van de tegenstanders van de NVU, aangezien deze vooral de ongeregeldheden veroorzaakten.

 

Op 29 mei 2011 om 12:33 zei Anonymous Anoniem:

Jammer dat je vraagt of dergelijke demonstraties in de toekomst op zaterdag geweerd kunnen worden uit het centrum? waarom niet op alle dagen, in de hele gemeente? Verder goed dat het CDA hier vragen over stelt. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar wel binnen de grenzen van de openbare orde. Voor dergelijke groeperingen zijn er voldoende andere mogelijkheden om hun mening te laten horen.

 

Op 29 mei 2011 om 13:25 zei Blogger Ayfer Koç:

Beste Franz en Anoniem, dank voor jullie reactie. Franz: jouw vraag is terecht, helaas is het zo dat ik in een vragenuurtje niet al te veel vragen mag stellen, maar misschien komt het morgen toch aan de orde; tenminste als mijn vragen morgen beantwoord kunnen worden en daarmee op de agenda staan voor de stedelijke commissie.
Anoniem: helaas is het wettelijk niet mogelijk wat je vraagt, zie ook Arnhem en bijvoorbeeld Den Bosch.

 

Op 29 mei 2011 om 22:12 zei Anonymous demonstrant:

Prima vragen je bent goed bezig.
Een paar kritische vragen die ik graag beantwoord zie!

Wat gaan jullie concreet doen in Enschede om de overlast van de groep criminele allochtonen in Enschede eens goed aan te pakken? Zodat Enschede weer veilig en leefbaar kan worden voor de nederlandse bevolking.

Hoeveel demonstraties van de Nederlandse Volks-Unie zijn er nog nodig in Enschede om dit voor elkaar te krijgen? De NVU zal namelijk regelmatig terugkomen om te demonstreren in Enschede zolang dit probleem niet word aangepakt.

 

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief