Homepage
 Weblog Ayfer Koç

maandag 19 september 2011


Hoe staat het met de nieuwe arbeidsmarktaanpak?


In december 2010 hebben wij als Raad de nieuwe arbeidsmarktaanpak “De werkgever op kop” vastgesteld. Dit nieuwe beleid komt er kort op neer dat veel meer vanuit de vraag van de werkgever wordt gewerkt i.p.v. vanuit het aanbod van mensen. Verder wil men dat alle werkzoekenden letterlijk actief worden. Omdat wij als CDA het erg belangrijk vinden dat meer mensen in Enschede gaan werken en participeren, zijn we ook benieuwd of dit beleid effectief is. Bij de behandeling van de kadernota 2012 hebben wij dan ook de motie gesteund waarin wethouder Myra Koomen gevraagd wordt om na de vakantie met een stuk te komen over de stand van zaken m.b.t. de uitvoering van deze arbeidsmarktaanpak.

Dit heeft ze ook gedaan. Tijdens de zomervakantie is hard gewerkt om alle gevraagde stukken tijdig aan ons te leveren. Zelf was ik erg nieuwsgierig in hoeverre de doelstellingen van dit beleid gehaald zijn. Uit de resultaten van het eerste halfjaar blijkt dat we aardig op weg zijn. We hebben nog niet alle doelstellingen gehaald, maar de meeste wel. De aanpak van de jongerenwerkeloosheid gaat erg goed; met de klimopbanen (met behoud van uitkering werken) gaat het ook goed; met het arbeidsfit houden van de werklozen < 2 jaar gaat het ook redelijk als we de cijfers doortrekken naar het eind van het jaar. Waar het niet zo goed mee gaat is de arbeidsmarktgerichte scholing waarbij werken en leren centraal staat. Nu zijn we nog maar een half jaar verder en kunnen we eigenlijk nog niet echt conclusies trekken. De uitvoering van beleid en de inbedding hiervan in de organisatie heeft tijd nodig en die tijd moeten we de organisatie ook geven.

Wat me erg verbaasde was dat de PVDA en Enschede Solidair tijdens deze stadsdeelcommissie vragen bleven afvuren richting de wethouder wat haar mening is over het huidig regeringsbeleid. Soms vraag ik me af of deze partijen meer geïnteresseerd zijn in politieke standpunten van deze wethouder dan wat ze daadwerkelijk doet aan de aanpak van de werkeloosheid.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief