Homepage
 Weblog Ayfer Koç

vrijdag 15 juli 2011


Bezoek Scholingsboulevard


Onlangs hebben een aantal leden van de CDA-fractie en –bestuur een bezoek gebracht aan de Scholingsboulevard. De Scholingsboulevard is een samenwerkingsverband tussen enerzijds de Enschedese vmbo-scholen van het Bonhoeffer College en Het Stedelijk Lyceum en anderzijds het ROC van Twente (mbo). Samen met de gemeente Enschede waren zij initiatiefnemers voor de Scholingsboulevard.

Henk Veerbeek, locatiedirecteur van het gebouw aan de kruising Wethouder Beversstraat en Zuiderval, heeft ons de ontwikkelingen van de Scholingsboulevard van de afgelopen jaren verteld. Na de moeizame start, hectiek, onrust en chaos is er nu een school waar meer rust is en gewerkt wordt aan kwaliteit van het onderwijs. Wat nog wel een zorgpunt is, zijn de tegenvallende leerlingenaantallen. Dit is een landelijke trend. Steeds minder leerlingen gaan naar het vmbo. Dit heeft uiteraard ook negatieve gevolgen voor de financiële huishouding.

Na de presentatie kregen we een rondleiding door het gebouw. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de architectuur van het gebouw. Het is een prachtig gebouw dat door architect Harry Abels is ontworpen. Ik begrijp nu ook waarom er gekozen is voor deze samenwerking. Zonder die samenwerking konden de leerlingen nooit met zulke hoogwaardige en moderne technische voorzieningen leren en werken.

Wat ik heel bijzonder vind is dat deze grote school nauwelijks of niet te kampen heeft met veiligheidsproblemen. Zo zijn er geen detectiepoorten of allerlei andere veiligheidsmaatregelen genomen. Hier mogen we echt trots op zijn, omdat we genoeg voorbeelden kennen in het westen waar het wel anders is. Waar we ook trots op mogen zijn in Enschede is dat er een samenwerking mogelijk is tussen het openbaar en bijzonder onderwijs. Ik ben blij dat er een opgaande lijn is bij de Scholingsboulevard, zodat onze Enschedese leerlingen ook het onderwijs krijgen dat ze verdienen



Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief