Homepage
 Weblog Ayfer Koç

vrijdag 8 juli 2011


Stoppen met achter de feiten aanlopen


De afgelopen periode is de raad een aantal keren voor het blok gezet met bouw- en sloopplannen die een grote impact hebben op het cultuurhistorische erfgoed van de stad en daarmee haar aantrekkelijkheid. Voorbeelden in de laatste maanden zijn de muur van De Wonne en recent de muur Sanders, de woontoren aan de Walstraat en de woningen in de Laares. Het CDA betreurt de teloorgang van het erfgoed en wil betere waarborgen voor de toekomst. Verder is het natuurlijk vrij onzinnig om iedere keer te debatteren over besluiten die al genomen zijn.

De raad moet veel meer aan het begin van het besluitvormingsproces betrokken worden bij bouw-, renovatie- en sloopprojecten en niet meer aan het eind, waarbij de raad wordt geconfronteerd met voorstellen die onomkeerbaar zijn. De raad moet een helder kader stellen met een aantal gouden regels waaraan alle voorstellen m.b.t (nieuw)bouwprojecten getoetst worden.

Het CDA wil dit regelen door een motie bij de Kadernota in te dienen met deze regels, die vooral het cultuurhistorisch erfgoed en het stadsgezicht beschermen. Voor het CDA is het genoeg geweest om als raad voor voldongen feiten gezet te worden.

Wat we ook leren uit al deze ervaringen is blijkbaar dat het eerste bouwtechnisch onderzoek niet voldoende is en dat bij het tweede onderzoek altijd blijkt dat de staat van de panden of gevel zo slecht is dat ze niet meer te behouden zijn. We moeten af van meerdere onderzoeken. We moeten erop kunnen vertrouwen dat één onderzoek voldoende is. Ook daarop zal actie worden ondernomen.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief