Homepage
 Weblog Ayfer Koç

donderdag 10 november 2011


Zorgen om economisch beleid


Wethouder Marijke van Hees is aan het begin van deze raadsperiode voortvarend en enthousiast gestart met een aantal belangrijke thema’s op het gebied van economie. Dat is ook hard nodig in deze economisch moeilijke tijden en met een hardnekkig hoge werkloosheid in Enschede. Mooie voorbeelden hiervan zijn het innovatiefonds en de economische visie. Helaas zien we de laatste tijd dat de voortvarendheid van deze initiatieven stokt.


De planning was om in 2011 de organisatie rondom de innovatiefonds in orde te hebben en de eerste projecten zouden al ontwikkeld worden. We zijn nu in november en de organisatie is nog niet klaar (zoals de onafhankelijke investeringscommissie) en projecten hebben we nog niet gezien. De Raad is beloofd om de Economische visie op 10 oktober, vóór de behandeling van de begroting aan ons voor te leggen. We hebben helaas nog geen visie op papier gezien en konden deze visie dus niet afwegen tegen de begroting van 2012-2015.


Een andere belangrijke visie is de Marktvisie. Ook deze was ons dit jaar beloofd en hebben we nog niet gezien. Deze Marktvisie is enorm belangrijk, omdat de inkomsten van de marktopbrengsten teruglopen en deze trend ook de komende jaren zich zal voortzetten. Gelukkig hebben alle 39 raadsleden tijdens de begrotingsbehandeling onze motie ondersteund om begin volgend jaar met deze visie te komen inclusief een voorstel met kostendekkende ambulante handel.


Het CDA vindt al deze thema’s belangrijk, omdat ze voor Enschede de visie en de investeringen weergeven ter verbetering van de structuur en fundamenten van onze Enschedese economie. Als we hiermee de teugels laten vieren, dan blijven we onderaan bungelen als het gaat om sociaal economische factoren. Dan blijven we een relatief grote groep laagopgeleiden en werklozen hebben met een laag inkomen. En juist daarom maakt het CDA zich zorgen over de staat van deze initiatieven.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief