Homepage
 Weblog Ayfer Koç

vrijdag 5 november 2010


Zorgen om lokale fotografen


De gemeente heeft als proef een pasfotoautomaat in stadsdeel Oost geplaatst. Met de automaat kan ter plekke een officieel goedgekeurde pasfoto worden gemaakt. Het CDA is bezorgd over de gevolgen voor de lokale ondernemers van deze proef en in dit kader heb ik de volgende vragen aan het college gesteld:

•Welke overwegingen hebben ten grondslag gelegen aan het besluit om een proef met deze automaat in servicecentrum Oost te plaatsen?
•Ziet de gemeente dit ook niet als een oneerlijke concurrentie omdat de gemeente een lagere prijs kan vragen doordat de gemeente geen BTW hoeft te berekenen over het product en de gemeente niet afhankelijk is van haar inkomsten van een pasfotoautomaat. Terwijl dit wel het geval is bij lokale fotografen

Druist deze actie niet tegen:
•het inkoopbeleid van de gemeente Enschede om lokale ondernemers te stimuleren.
•De prioriteit van het Coalitieakkoord vertrouwen in Enschede: Meer werk voor inwoners van de gemeente. In dit akkoord wordt gesteld dat gerichte investeringen moeten leiden tot ‘return on investment’ d.w.z. meer werk voor inwoners van de gemeente?


Gepost door Ayfer Koç.

2 Reacties

Op 9 november 2010 om 06:21 zei Anonymous Marcus:

Helemaal mee eens! Waarom zouden ondernemers anders nog precario betalen? Marktwerking is toch echt wat anders!

 

Op 15 april 2011 om 02:30 zei Anonymous Anoniem:

Wellicht goed om ook aan te geven wat de stand van zaken nu is? De fotografen hebben inmiddels een samenwerkingsverband en een pasfotostudio in het Stadskantoor! Zo zie je maar weer.

 

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief