Homepage
 Weblog Ayfer Koç

donderdag 21 oktober 2010


Enschede doet het beter dan Den Haag


Ik vind het erg jammer dat het kabinet Rutte maar weinig vrouwen heeft; 25 % van de ministersploeg is vrouw. Terwijl ruim de helft van de Nederlanders uit vrouwen bestaat. De enthousiaste en jeudig uitziende Rutte heeft vooral geput uit het old-boys-network: grijze oude mannen. Ik vind het echt een gemiste kans. Ik mis de dynamiek en de diversiteit in de samenstelling van dit kabinet. Rutte heeft gekozen voor ervaring, kwaliteit en weinig risico. Hiermee lijkt het alsof we in Nederland geen ervaren en kwalitatief goede vrouwen hebben.

Terecht dat ook veel topvrouwen in bedrijfsleven en politiek boos zijn op Rutte en Verhagen. Oud CDA-minister Hanja Maij-Weggen vindt dat Maxime Verhagen beter had moeten zoeken en Neelie Kroes is ,,ernstig teleurgesteld’’. Zelfs (mannelijke) bestuursvoorzitters van grote Nederlandse ondernemingen verbazen zich hierover.
Uit onderzoek en uit de praktijk blijkt dat een divers team efficiënter, beter en eigentijdser werkt. Blijkbaar is dit nog niet doorgedrongen in het landelijke politiek of wil men het niet horen.

Gelukkig doet Enschede het beter dan Den Haag. Van de 5 wethouders zijn hier 2 vrouwen vrouw; dat is 40%. Dat is in ieder geval bijna 2 keer zoveel als in Den Haag.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief