Homepage
 Weblog Ayfer Koç

vrijdag 10 september 2010


Zwarte Markt verdient doorstart


Afgelopen maandagavond was er een bijeenkomst over de Zwarte Markt. Shridat Salikram (PVDA) begeleidde deze bijeenkomst. De Zwarte Markt bestaat al 30 jaar en dan is het erg jammer en zuur voor de handelaren dat deze markt sinds 1 augustus gesloten is. Voor Enschede is dit ook een verlies. Voor de bestaande handelaren biedt het of extra inkomsten of de enige inkomsten zonder dat ze afhankelijk zijn van een uitkering.
Veel ondernemers proeven aan het ondernemerschap en sommigen doen het zo goed dat ze zelfs daarna een eigen onderneming starten. Een mooi voorbeeld hiervan is de meubelzaak Mokana. Mijn vader is ook op deze manier ooit voor zich zelf begonnen. Voor de burgers biedt het ook veel voordelen: lage prijzen en gezelligheid.

De gemeente is eigenlijk geen partij, want het gaat om private ondernemers en het betrokken pand is eigendom van de woningcorporaties Domijn en Ons Huis.
Toch vinden we als CDA het belangrijk dat de Zwarte Markt een doorstart krijgt. Wethouder Myra Koomen heeft ook haar best gedaan om de sluiting te verlengen met een maand. Verder heeft ze maandagavond ook beloofd mee te helpen zoeken naar een geschikt pand en de handelaren geadviseerd om zich te organiseren zodat de doorstart ook meer succes zal hebben.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief