Homepage
 Weblog Ayfer Koç

woensdag 13 oktober 2010


Vragen en antwoorden kappen bomen in het Volkspark


Op 20 september 2010 heb ik schriftelijke vragen gesteld aan het college omtrent het kappen van de bomen aan de Parkweg. Hierbij treft u de vragen met de antwoorden. Wat ik erg jammer vind is dat door het besluit van de rechter de meerkosten 500.000 Euro zullen zijn:

Vraag 1
In de gemeentelijke notitie "Bomenbehoud Enschede" staat helder omschreven dat Verplantbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd tijdens de voorbereidingsfase". Is dat onderzoek uitgevoerd voor de bomen en welk resultaat heeft dat gehad? Is daarna ook een verplantplan opgesteld?
Indien het verplantbaarheidsonderzoek niet is uitgevoerd, kunt u dan aangeven waarom?

Antwoord:
Er is een “verplantbaarheidsonderzoek”uitgevoerd binnen een door een externe beedigd deskundige uitgevoerde boomeffectanalyse. Conclusie van deze analyse luidt kort samengevat dat verplanten, ivm zeer beperkte levensvatbaarheid dientengevolge, zinloos is.
Er is derhalve geen verplantplan opgesteld

Vraag 2
Vóór 1 januari 2011 moet de vernieuwing van de riolering en de weg tussen de Tubantiasingel en de Volksparksingel gereed zijn. Dat is een eis bij de subsidie van 1,4 miljoen euro. Wat betekent dit nu voor de toekenning van de subsidie van 1,4 miljoen euro?

Antwoord
De gerechtelijke uitspraak heeft vooralsnog geen consequenties voor de toegekende subsidie, doordat subsiedieverlener reeds uitstel heeft gegeven tot 1 januari 2012

Vraag 3
Hoeveel extra kosten maakt de gemeente door deze gerechtelijke uitspraak? Hadden deze kosten voorkomen kunnen worden?

Antwoord
De meerkosten zijn op dit moment begroot op circa 500.000 euro.
Tijdens de voorbereiding zijn proceskeuzes gemaakt. Wij hebben niet voorzien dat door een interpretatieverschil met de rechtbank aangaande het bestemmingsplan zou blijken dat die keuzes niet juridisch houdbaar zouden blijken te zijn. Naar wij nu menen hadden wij dat ook niet behoeven te voorzien


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief