Homepage
 Weblog Ayfer Koç

dinsdag 21 september 2010


Vragen omtrent kappen van bomen in het Volkspark


Gisteren heb ik aan B&W vragen gesteld omtrent de uitspraak van de rechter van het kappen van de bomen in het Volkspark.

De gemeente Enschede heeft een vergunning verleend voor het kappen van veertig bomen langs de Parkweg. Deze bomen zouden moeten wijken voor een verbrede Parkweg. Een aantal bewoners kan zich niet in de plannen vinden en heeft na een bezwaarprocedure de voorzieningenrechter in Almelo om een uitspraak gevraagd. De rechter oordeelt nu dat de verleende kapvergunning vernietigd dient te worden. Er moet namelijk eerst een herplantingsplan komen en de aanpassing past niet geheel binnen het bestemmingsplan.
Naar aanleiding van deze uitspraak heeft het CDA de volgende vragen:

1.In de gemeentelijke notitie ‘Bomenbehoud Enschede” staat helder dat “Verplantbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd tijdens de voorbereidingsfase”. Is dat onderzoek uitgevoerd voor de bomen en welk resultaat heeft dat gehad? Is daarna ook een verplantplan opgesteld?
Indien het verplantbaarheidsonderzoek niet is uitgevoerd, kunt u dan aangeven waarom?

2.Vóór 1 januari 2011 moet de vernieuwing van de riolering en de weg tussen Tubantiasingel en Volksparksingel gereed zijn. Dat is een eis bij de subsidie van 1,4 miljoen. Wat betekent dit nu voor de toekenning van de subsidie van 1,4 miljoen Euro?

3.Hoeveel extra kosten maakt de gemeente door deze gerechtelijke uitspraak? Hadden deze kosten voorkomen kunnen worden?


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief