Homepage
 Weblog Ayfer Koç

donderdag 25 februari 2010


Voorkom versplintering!


De laatste landelijke peilingen voorspellen ons geen goed nieuws. Om een regering te vormen zou je minimaal 4 of in het uiterste geval zelfs 5 partijen moeten hebben. Dit is funest voor het land en zeker in deze crisisperiode. Je krijgt een moeilijk bestuurbaar land en een weinig daadkrachtig kabinet. Terwijl we juist nu een daadkrachtige regering nodig hebben.

Als we dit doortrekken naar het lokale; dan betekent dit ook een versplintering op lokaal niveau. Nu is het zo dat we dit niet helemaal 1 op 1 kunnen doortrekken naar het lokale omdat lokaal een aantal partijen niet meedoen en andersom ook niet; lokale partijen doen landelijk niet mee. Denk hierbij aan PVV en de Dierenpartij.
Voor Enschede zou versplintering ook funest zijn. Zeker gezien de economische situatie en de grote bezuinigingen die op ons afkomen. Als we een college krijgen met 4 a 5 partijen dan wordt het veel praten maar weinig doen en zullen we nog meer dalen in allerlei lijstjes. Een coalitie met 2 of 3 partijen die op veel sociaal-economische issues het eens is met elkaar en stevig wordt doorgepakt is het meest ideale in deze economisch slechte periode.

Gelukkig weet het CDA-Enschede van doorpakken. Zo houdt wethouder Goudt (CDA) van Financien de hand op de knip. Uit het Volkskrant onderzoek van vandaag blijkt dat de lokale lasten in Enschede een stuk minder zijn gestegen dan het landelijk gemiddelde. Het is belangrijk dat juist in moeilijke economische tijden de overheid het goede voorbeeld geeft en heel behoedzaam omgaat met stijgende lasten. Dat doen we.
Wethouder Koomen (CDA) heeft een mooi plan om via klimop banen de duizenden Enschedeërs die langs de kant staan, weer aan de slag te helpen: zij krijgen een kans om tijdelijk een functie te vervullen, die maatschappelijk nuttig is en zich zo te bewijzen. Dat is hard nodig in een stad met een werkloosheid van boven de 10%.

In verkiezingstijd moet je naar de programma's kijken voor de komende jaren. Maar het kan nooit kwaad om ook even naar de resultaten van de afgelopen jaren om te zien.


Gepost door Ayfer Koç.

1 Reacties

Op 4 maart 2010 om 09:53 zei Anonymous Anoniem:

Arjan Baan for president!

 

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief