Homepage
 Weblog Ayfer Koç

dinsdag 9 februari 2010


Goed Noaberschap op zijn Twents




Enschede heeft een levendige gemeenschap van organisaties, die zich niet alleen bezig houden met hun eigen dingen, maar ook aan anderen, dichtbij en veraf, denken.
Zo nam ik op vrijdag 4 februari deel aan de conferentie die De Aramese Beweging voor Mensenrechten (ABM) samen met anderen organiseerde over de rechten van Christenen in het Midden Oosten.
Europarlementariër Ria Oomen-Ruijter van het CDA en tevens rapporteur over de toetreding van Turkije, Mient Jan Faber, bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en Aziz Aygur voorzitter ABM, hebben ieder vanuit hun expertise en achtergrond de situatie en de vorderingen besproken. Daarna was er een discussie met het publiek.

Alledrie de sprekers hadden een totaal verschillende invalshoek maar waren het op één punt eens: landen als Turkije en Irak hebben wel de intentie om de mensenrechtensituatie te verbeteren van de minderheden in hun landen, maar schieten behoorlijk tekort in de uitvoering.
Juist mensen, die in Turkije en Irak geboren zijn, voelen zich nog zeer betrokken bij de situatie in hun geboorteland en waren dus ook goed vertegenwoordigd die avond.
Een citaat, dat ik u niet wil onthouden van mevrouw Oomen-Ruijter: Alle vorderingen die Turkije maakt op het gebied van mensenrechten en democratisering vormen uiteindelijk een vooruitgang voor haar burgers. Dit zou de belangrijkste motivatie zijn en niet alleen de toetreding tot de Europese Unie.

Daarmee sloeg ze de spijker op haar kop: goed met minderheden omgaan is eigenlijk gewoon goed eigenbelang, zeg maar goed Noaberschap op zijn Twents (één van de speerpunten van CDA-Enschede).


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief