Homepage
 Weblog Ayfer Koç

vrijdag 19 februari 2010


Enschede maak je werk af en excelleer!


Enschede heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in grote projecten en dacht groot; maar het is nu tijd voor kleinschaligheid en de menselijke maat. Enschede heeft een mooi Muziekkwartier, waarbij diverse culturele instellingen inclusief de Enschedese Muziekschool gevestigd zijn. Als ouders van jonge kinderen merken we dat dit veel voordelen biedt. Alles is geconcentreerd binnen één gebouw en de samenwerking met andere culturele instellingen werpt zijn vruchten af; een voorbeeld hiervan is onlangs het Haïti-concert.

Het Muziekkwartier is echter nog niet helemaal af. Wat men nog niet goed geregeld heeft is het parkeren voor ouders; even met de auto je kinderen wegbrengen en ophalen kan niet, want de politie staat al klaar als je een paar minuten wacht. Kunnen ze hier niet de mogelijkheid bieden om maximaal 5 minuten te parkeren net zoals dat gebeurt bij het station? En laten we het niet over de veiligheid hebben rondom het Muziekkwartier. Ik wist niet zo goed te antwoorden toen mijn dochter van 8 vroeg waarom die spuit daar op de grond lag.

Grote scholen, zoals de Scholingsboulevard Enschede (SBE), zijn ook een voorbeeld waarbij je het gevoel hebt dat het niet af is. Zo scoort SBE nog onvoldoende op kwaliteit en laat ik het maar niet over de financiële tekorten hebben.

Kortom: Enschede maak de grote zaken, waar je fors in geïnvesteerd hebt, goed af voordat je met nieuwe begint. En bestendig ook deze investeringen door te blijven investeren in kwaliteit en kleinschaligheid. Enschede moet een stad zijn met excellente onderwijs, culturele voorzieningen en winkelmogelijkheden. Daarin kunnen we ons onderscheiden en dat onthouden mensen beter dan een promotiecampagne.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief