Homepage
 Weblog Ayfer Koç

dinsdag 16 februari 2010


Elkaar met respect behandelen



Gisteren was Minister Hirsch Ballin van Justitie te gast bij de Syrisch orthodoxe Mariakerk in Hengelo. Zelf ben ik een grote fan van deze minister. Hij is niet alleen een zeer bekwame minister maar is ook iemand die mensen kan verbinden. De avond begon met een (vasten)maaltijd waarbij ook de Armeense en de Syrisch katholieke kerken aanwezig waren. De vastenperiode (50 dagen) voor Pasen is namelijk begonnen voor de Syrisch orthodoxen.

Ik heb deze minister tijdens het diner gesproken en was onder de indruk van wat hij al wist over de geschiedenis van de Suryoye gemeenschap. Na het eten sprak hij in de overvolle zaal zijn bewondering uit over de vitaliteit van de Suryoye gemeenschap en de Syrisch orthodoxe kerk. Hij vond het moedig dat de eerste generatie van deze gemeenschap huis en haard verlaten heeft en hier een nieuw bestaan heeft opgebouwd. Hij gaf ook aan dat de enige manier om vreedzaam met elkaar te leven is dat we elkaar respecteren. En respect moet van beide kanten komen. Ons rechtssysteem is ook gebaseerd op respect en dat moet gehandhaafd worden.

De Tweede Kamerleden Kathleen Ferrier en Pieter Omtzigt hielden ieder vanuit hun portefeuille een vurig betoog over het belang van de dialoog tussen de verschillende groepen en het Midden Oosten. Het was een mooie avond waarbij we konden zien dat er vitaliteit, dynamiek en een enorme ontwikkeling zichtbaar is binnen deze migrantengroep. En het is bijzonder dat het aantal Nederlandse kerken krimpt terwijl het aantal migrantenkerken juist groeit.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief