Homepage
 Weblog Ayfer Koç

vrijdag 1 februari 2013


Het CDA maakt zich zorgen om werkloosheidsaanpak



Deze week stond in het Financieele Dagblad dat het UWV een krimp verwacht van 85.000 banen in 2013, terwijl het eerder uitging van een afname van 7.000 banen voor dit jaar. Zij verwacht dat de werkloosheid eind dit jaar op 8,2% zal uitkomen. Dit zijn zorgwekkende cijfers, zeker als we dit ook doortrekken naar Enschede. Enschede heeft al een werkloosheidspercentage van 14,9%. Dat is bijna 2 keer zo hoog als het landelijk gemiddelde.

Uit de nota ‘Uitvoeringsprogramma Enschedese Arbeidsmarkt Aanpak (EAA)’ blijkt dat als je de cijfers tot en met juni 2012 doortrekt naar het eind van het jaar, vrijwel alle doelstellingen waarschijnlijk gehaald worden. De cijfers tot en met het eind 2012 hebben we nog niet gezien. Over activering via klimopbanen en het onderdeel leren waarbij leer/werkervaring en vakscholing wordt gegeven, maak ik me geen zorgen. Waar ik me wel zorgen over maak is de doelstelling omtrent werken, namelijk zorgen dat mensen gewoon een baan en salaris krijgen. Dat is in 2011 niet gehaald. Ik hoop dat ze het in 2012 gehaald hebben, maar ben er nog niet gerust op. Tel daar de prognose van de werkloosheid van het UWV bij op, dan ziet het er niet rooskleurig uit.

Wat gaat het college het komend jaar doen aan deze werkloosheid? Uit dezelfde nota moet blijken wat men van plan is voor 2013. Bij het lezen van dit stuk staat terecht dat men door moet gaan met de aanpak van de EAA. Daar staat het CDA ook achter. Maar wij vinden dit niet voldoende om de grote werkloosheid die op ons afkomt het hoofd te bieden. Er dient volgens het CDA een zwaar offensief te komen voor een zeer zwaar jaar, waar alle hens aan dek moeten.

Wat het CDA wil is werk en nog eens werk. Als er niet meer wordt gedaan om de werkloosheid aan te pakken dan ziet het er somber uit voor veel Enschedeërs, met name voor de jongeren en de ouderen (50-plussers). Daarom gaat het CDA het college vragen of het naast de EAA een extra impuls wil geven om de werkloosheid in het algemeen aan te pakken, maar ook wat het denkt te gaan doen voor de jongeren en 50-plussers.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief