Homepage
 Weblog Ayfer Koç

donderdag 31 mei 2012


Marktvisie


Afgelopen dinsdagavond was er een bijeenkomst in een volle Mozaïekzaal waarbij de eerste aanzet werd gegeven tot het maken van een marktvisie. Het CDA had met steun van PvdA, VVD BBE en D66 een motie ingediend om in het voorjaar met een marktvisie te komen, waarbij zowel aandacht is voor de zaterdagmarkt als voor de dinsdag- en de donderdagmarkten. De opbrengsten van de markten blijven achter bij de verwachting en het aantal bezoekers van de dinsdag- en donderdagmarkten loopt terug. Het wordt dus voor de mrktondernemers steeds lastiger om het hoofd boven water te houden.

Twee zaken zijn me opgevallen op deze avond; namelijk iets wat in eerste instantie simpel lijkt, maar achteraf toch complexer blijkt te zijn. De biologische markt, waar grote behoefte aan is bij marktbezoekers en wat ook blijkt uit het gepresenteerde I&O-onderzoek, is er nog steeds niet. Ondernemers die de biologische markt willen exploiteren hebben een aantal scenario’s besproken met andere marktondernemers en de Marktbond, maar zijn er uiteindelijk niet uitgekomen. Waar ligt dat aan? Zijn het de huidige marktondernemers die het niet willen? Is het het wettelijk kader dat geen ruimte biedt? Is het in dit proces niet duidelijk wie uiteindelijk de knoop moet doorhakken?

Wat me ook opviel was dat deze motie te laat is uitgevoerd. Deze bijeenkomst was een uitvoering van onze motie. We hadden rond deze tijd de marktvisie al moeten hebben, maar dit was pas een eerste inventarisatieronde van ideeën en wensen hoe we de markt beter kunnen positioneren. Dit is de zoveelste motie die veel te lang op zich laat wachten. Denk hierbij aan Kiss and Ride bij de Muziekschool (ruim 1,5 jaar), maar ook een Honderdje voor een Wondertje (1,5 jaar). Misschien moeten we maar een motie indienen dat alle moties tijdig opgepakt worden met een cursus planning en control van moties. Ben dan wel benieuwd hoe lang het duurt voordat deze motie opgepakt wordt…


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief