Homepage
 Weblog Ayfer Koç

donderdag 10 mei 2012


Met jeugd ’t Ribbelt-Stokhorst naar kamp Westerbork


Op 2 mei ben ik met 33 kinderen uit de wijk ’t Ribbelt-Stokhorst meegegaan naar kamp Westerbork. Op uitnodiging van wijkraadslid Toni Altepping en wijkagent Patrick Reinerink mocht ik als raadslid en wijkbewoner mee. Wethouder Jeroen Jatenboer ging als stadsdeelwethouder mee.

Elk jaar organiseert de wijkraad ‘t Ribbelt-Stokhorst een dagje voor de jeugd waarin zij iets leren en welke hun sleur doorbreekt. Dit keer is gekozen voor een geschiedenisproject, namelijk kamp Westerbork. Wat is er 70 jaar geleden gebeurd en hoe is dit gegaan? Hoe kun je dit beter ervaren dan het met eigen ogen te bekijken. De gekozen datum was niet geheel toevallig. In deze periode wordt de nodige aandacht aan het onderwerp bevrijding besteed. Het project past hier helemaal in. Het was een zeer indrukwekkende dag, ook voor de kinderen. Zij hadden aan het begin van de reis nog geen besef waar ze eigenlijk naar toe zouden gaan. Allerlei populaire liedjes werden door elkaar gedraaid; er werd gelachen in de bus. Kortom, het werd als een soort schoolreisje ervaren, maar dan wel met kinderen van diverse scholen uit de wijk. Zo leerden de kinderen uit de wijk elkaar kennen door dit project. De ouders die meegingen hebben dit als zeer positief ervaren. Bij kamp Westerbork luisterden de kinderen met open mond naar de verhalen en ze konden niet bevatten dat er zoiets gruwelijks had plaatsgevonden.Op de terugweg kwam dan ook de ontlading in de bus; de kinderen waren onrustig en uitgeput.

Ik vind dit typisch een voorbeeld van een initiatief dat vanuit de wijk is opgepakt, waarbij de wijkraad samenwerkt met bewoners, ondernemers, gemeente, politie, scholen, Alifa jongerenwerk en raadsleden. Zo hebben een aantal ondernemers van Stokhorst de kinderen voorzien van eten en drinken. Geweldig dat ze zich zo betrokken voelen in de wijk. Scholen hebben de kinderen voorgedragen en de gemeente heeft financieel een bijdrage geleverd. Wijkbewoner Tessa Wiegerinck, heeft op die dag voor de foto’s gezorgd (zie hier). Zelf heb ik een aantal allochtone kinderen gezocht en voorgedragen. Toni Altepping, één van de grote helden van Enschede, en wijkagent Patrick Reinerink hebben dit initiatief genomen en uitstekend georganiseerd. Complimenten en ook grote waardering voor hun inzet en betrokkenheid in de wijk. Ze zijn grote voorbeelden voor andere wijken.


Gepost door Ayfer Koç.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Ayfer Koç

Dit is het weblog van Ayfer Koç.

 

Laatste postings


Archief